Стивън Тайлър на тридневен лов за шалове в София

На 17 май Aerosmith ще стъпят за сефте на българска земя

Фронтменът на Aerosmith Стивън Тайлър има желязно правило - от всяко ново място, на което свирят, си тръгва с минимум три шала за спомен. Миналата година рок машината от Бостън смаза представите на феновете в Сингапур за шоу, а Тайлър си тръгна гордо наметнат с оригинална пашмина - аксесоар, който се изработва от най-фината вълна на хималайската коза и който с лекота би могъл да му послужи за топ в случай, че изгуби ризата си някъде по сцената. На 17 май Aerosmith ще стъпят за сефте на българска земя и Стивън вече потрива ръце в очакване на шопинг маратона из столичните бутици.

След взривоопасния си концерт на стадион „Локомотив" бандата ще има три дни да разгледа София, преди да отлети за Киев. Страната ни бе избрана като отправна точка за европейската част на Global Warming Tour, но в последния момент групата вмъкна още една дата на Балканите - Истанбул на 14 май.

Титанична сцена с котешка пътечка, по която Стив ще изтича близо 9 км в рамките на двучасовото им шоу, ще осъмне на терена на „Локомотив". Вокално-китарен дуел върху бял роял ще сюрпризира феновете по време на класиката Dream On, която е заложена сред бисовете.

През изминалата година Global Warming Tour покоси Япония, Индонезия, Австралия, Нова Зеландия и Южна Америка, а от качените в YouTube кадри става ясно, че Aerosmith са далеч от пенсионния си праг, пише Lifestyle.bg. На средна възраст 62, след повече от четири десетилетия на сцена, Стив, Джо Пери (китара), Брад Уитфорд (китара), Том Хамилтън (бас) и Джоуи Крамър (барабани) дават урок по енергичност на всеки младок с претенция за стойност в шоубизнеса. Групата идва с мултиплатинен сетлист, в който ще влязат хитове като Walk This Way, Sweet Emotion, Dude (Looks Like A Lady) и Love In An Elevator. Разбира се, енергийното торнадо ще избухне и на фона на парчета от Music Form Another Dimension (2012).