Краткият секс е вреден за здравето

Продължителната любовна игра може да ви предпази от най-различни заболявания

Краткият сексуален акт има отрицателно въздействие върху здравето на човека. Това заявиха британски биохимици, които са изчислили, колко трябва да е минималното време за правене на любов, пише ladyportal.info.

В хода на експериментите си, експертите са доказали, че положителното въздействие на секса върху човек започва след 31 минути креватна активност.

Но защо толкова дълго, ще попитат някои от вас.

Във всички тъкани на тялото и неговите органи по време на покой протича синтез на така наречените свободни радикали. Те са малки частици от протеини и имат способността да уловят кислородните молекули.

Особено с "ненаситните" радикали появяващи се в моменти на голям стрес - физически или психически. Използвайки подобни случаи, те се натрупват в организма и „изяждат“ вътреклетъчния кислород, като по този начин предизвикват каскада от химически реакции, са вредни за организма. Резултатът е появата на различни заболявания - от стомашни язви до импотентност и стареене на клетките.

Един от начините за решаване на проблема се оказва секса. Той, както се оказа, е в състояние да неутрализира свободните радикали. Но за това е нужно малко повече време. Само в този случай в кръвта се „изпускат“ хормони, "охраняващи" кислорода и "врагове" на свободните радикали.

Отбелязва се, че хормоните започват да се натрупват в организма от първите минути на правенето на любов. Поради тази причина, дори и любовната игра може да се счита за начало на битката срещу свободните радикали. Но решителен удар за тях се случва след около 30-40 минути, любовна игра.