Анонимни заплахи за разстрел на полицаи в Далас

Полицията в Далас взе извънредни мерки за сигурност

Заплахите са били за нападения срещу полицаи в града. В резултат на тях градската полицейска централа беше отцепена за няколко часа, както и районът около нея. В зоната бяха разположени елитни полицейски части.
Заради сигнал за забелязан подозрителен мъж с маска в паркинг зад полицейската централа обектът беше претърсен два пъти от полицията, но не беше открито нищо подозрително. Накрая тревогата около полицейската централа беше вдигната.
Същевременно на няколко места в страната бяха арестувани няколко души за отправени заплахи към полицейски служители. В Чикаго жена беше задържана, след като качила заплаха във Фейсбук, че ще застреля всеки полицай, който я спре, докато шофира, за проверка. В Луизиана мъж беше арестуван, след като качил в социални медии видео, в което заплашва да застреля полицаи. В град Расин в щата Уисконсин мъж беше арестуван, след като качил в интернет призив към цветнокожите да убиват бели полицаи и техните семейства.
Напрежението в САЩ ескалира след няколкото убийства на цветнокожи от полицаи при полицейски проверки. След тези инциденти цветнокож американец, ветеран от Афганистан, откри огън по полицаи в Далас и уби 5 от тях. Нападението беше извършено по време на протест срещу убийството на цветнокожи при полицейски проверки.
Заради случилото се американският президент Барак Обама ще съкрати визитата си в Испания.