Ендуро състезание на Витоша този уикенд

Инициативата е част от кампанията София 2018 - Европейска столица на спорта и ще обиколи почти цяла Витоша само за ден

На 14 юли, от 11.00 часа в ИНФОЦЕНТЪР СОФИЯ2018, ще се проведе пресконференция по повод предстоящото ендуро състезание на Витоша - Home Mountain Enduro 2016. Състезанието ще се проведе този уикенд, на 15-17 юли, като част от инициативите от кампанията София 2018 - Европейска столица на спорта и ще обиколи почти цяла Витоша само за ден.

 

Събитието се провежда за втора поредна година на Витоша, като част от Българските Ендуро Серии и ще предизвика някой от най-добрите родни колоездачи.Тази година организаторите на събитието подготвят много интересни промени в специалните отсечки и над 30 км технично и изключително натоварващо каране, което ще изпита уменията на състезателите до краен предел.

Дисциплината „Ендуро“ придобива все по-голяма популярност през последните няколко години в световен мащаб и събира все повече нови привърженици. Състезанията представляват спускане на етапи, преминава се през различни терени и има общо класиране и сборен резултат от всички специални отсечки.

По време на пресконференцията за първи път ще бъде показана картата със състезателните отсечки за тазгодишното издание на събитието и ще бъдат издадени пикантни подробности, за това как точно ще протече надпреварата.