"Селското стопанство и всичко за него" ще има нова локация

Тази година ще е от 23-27 август

Международното изложение "Селското стопанство и всичко за него" ще има нова локация в предстоящото си 24-то издание, съобщи Звезделина Иванова, изпълнителен директор на "Добрички панаир" АД, който е сред организаторите на форума, пише БТА.
Изложителите ще ползват терен над 150 декара, разположен на изхода на Добрич към Варна. Компаниите - производители и търговци на селскостопанска техника, ще могат на място да демонстрират възможностите на машините при оран, сеитба и други селскостопански дейности, поясни изпълнителният директор.
Изложението, което ще се състои в дните 23-27 август, ще представи нови модели едрогабаритна и малогабаритна техника за селското стопанство, машини и съоръжения за животновъдството и фуражното производство, за хранително-вкусовата промишленост. На форума ще се продават и семена за есенната кампания, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, прибори и апаратура за лаборатории, торове и препарати за растителна защита и други.
Около 70 фирми от България, Румъния, Гърция, Турция вече са заявили участие в панаира, като повечето за първи път ще представят продукцията си, каза Звезделина Иванова.
Международното изложение ще отличи най-добре представилите се български и чуждестранни компании.