Райна Кабаиванска преживя истински ужас!

Обраха оперната певица - задигнаха й бижута за над 200 000 евро

Удар на стойност между 100 000 и 200 000 евро са извършили крадци в дома на Райна Кабаиванска в Модена, съобщиха италианските медии, цитирани от "24 часа". Оперната звезда била извън града за няколко дни, когато домът й бил обран от неизвестни лица. Те отворили касата, в която певицата държи ценностите си, и обрали всичките й бижута. Едва след завръщането си в апартамента си във вторник следобед певицата установила липсата им.Отвън всичко изглеждало в ред. Влизайки в дома си обаче Кабаиванска разбрала, че някой е бил там, тъй като вратата била насилена. На мушката на крадците била касата, в която Кабаиванска съхранявала бижута от различни видове и стойност.
В дома на певицата са пристигнали полиция и следователи. Крадците обаче са използвали както маски, така и ръкавици, така че е изключително трудно да се открият каквито и да било следи и отпечатъци. Не се знае все още и кога е извършен ударът, тъй като няма преки свидетели на престъплението. 
Има вероятност крадците да са действали и денем, промъквайки се в кооперацията, а след това да са се изнизали, преоблечени като работници. Следователите преглеждат внимателно и всички записи на видеокамерите в района на дома.
Единствено касата с бижутата е била ограбена, докато всички останали неща – от сценични костюми до аксесаори, са непокътнати. Предполага се, че престъпниците са знаели много точно в коя къща отиват.
Кабаиванска живее в Модена от десетилетия. В момента тя води специализиран курс по високо майсторство за оперни певци в консерваторията на Модена „Веки-Тонели“. Само професионалисти от висока класа от цял свят могат да следват в него.