Издирването на безследно изчезналите в Добрич продължава

Това уверяват от ОД на МВР

Работата по издирване на безследно изчезналите лица от област Добрич продължава, уверяват от Областната дирекция на МВР в отчета за работата си през първите 6 месеца на годината. От там посочват, че периодично се провеждат мероприятия по установяването им, извършва се анализ на получените резултати и се набелязват нови мероприятия за изпълнение, пише БТА.
Дейността, свързана с безследно изчезналите лица продължава да бъде на постоянен контрол от страна на ръководството и сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД МВР Добрич.
През 2016 г. са обявени за общодържавно издирване 259 лица като 126 от тях са установени, а общият брой на издирените е 247.
Установени и задържани са и пет лица с европейска заповед за арест. За сравнение, през 2015 г. са били обявени за издирване 225 лица, от тях 103 са установени, а общият брой на издирените е 217.
Преди години Добрич бе наречен Бермудски триъгълник, заради многобройните случаи на безследно изчезнали хора през последните няколко десетилетия.
Към началото на годината дирекцията издирваше 20 лица, част от които са в неизвестност още от 90-те години на миналия век.