Клинт Истууд: Тръмп предизвиква поколението на подлизурковците

Известният актьор и режисьор се изказа ласкаво за републиканския кандидат Доналд Тръмп

Известният американски актьор и режисьор Клин Истууд се изказа ласкаво за кандида-президента на републиканците - милиардерът Доналд Тръмп. "Тръмп казва каквото мисли въпреки критиката, идваща отвсякъде", казва Истууд в интервю за Esquire.

"Той има потенциал, защото тайно в себе си всеки вече е уморен от политкоректността. Сегашното поколение е поколение на подлизурковци, всички вървим върху много тънък лед", смята холивудската звезда.

Истууд се изказа и относно противоречивите изказвания, с които е пълна кампанията на Тръмп, в частност коментарите му относно роден в Мексико съдия, които бяха приети от някои като расистки.

"Той имаше редица глупави изказвания. Както всички други, и от двете страни. Но всеки, медиите, всички останали казват: "Това е расистко" и правят от мухата слон. Просто го превъзмогнете. Живеем в много тъжно време", смята Истууд.

Актьорът заявява, че не е говорил лично с Тръмп относно евентуална негова подкрепа за кампанията му. Истууд казва още, че не приема всичко, което казва Тръмп, но "действа освежаващо" да видиш непокварен политик.

Поставен в ситуация на избор между Тръмп и Клинтън, актьорът заявява, че най-вероятно ще гласува за Тръмп, тъй като Хилъри Клинтън представлява това, което Обама е направил със страната.

"Ще трябва да гласувам за Тръмп, защото тя (Клинтън - бел.ред.) заяви, че ще следва стъпките на Обама", категоричен е Истууд.

 

Превод: Иван Гергов