Започва седмото издание на фестивала "София диша"

Ще бъдат обособени нови пет тематични зони

Време е за седмото издание на фестивала за градска култура „София Диша”. Всяка неделя от 7-и до 28-и август централни улици в София ще бъдат отворени за хората и културата в града ни. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.

Ще бъдат обособени нови пет тематични зони на „София Диша : „Творческа зона Staropramen“; Базарна зона; Релакс зона; „Спортна Зона Decathlon“; Детска зона.
Разделението по зони тази година поставя акцент върху културната програма и представените там артистични проекти. Много от тях са създадени специално за това издание на „София Диша” и не са показвани преди това, а голяма част от тях са адаптирани специално за конкретна локация.
Очаквайте представяне на: визуални изкуства, пърформанс, цирк, танцови школи, музика, нова българска литература, филмови прожекции, диджей сетове на открито.

Друг важен елемнт от развитието на фестивала е подкрепата за общо пет социални каузи, като всяка тематична зона застава зад една специално избрана : Творческа зона „Staropramen“ – Подкрепа на творческите таланти в България; Базарна зона - Подкрепа за творческите индустрии в България; Релакс зона – Подкрепа за хората в неравностойно положение; Спортна Зона „Decathlon“ – Здравословен начин на живот за всеки; Детска зона – Не на насилието върху деца.

Eто и новите локаци на „София Диша” 2016:
07.08.2016г./неделя/ - ул. „Иван Денкоглу“
14.08.2016г./неделя/ - ул. „Московска“
21.08.2016г./неделя/ - ул. „Княз Александър I“
28.08.2016г./неделя/ - бул. „Александър Стамболийски“