ГЕРБ поиска оставката на кметицата на район "Младост" в София

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ сваля политическото си доверие от кмета на столичния район "Младост" д-р Цвета Авджиева  и я призовава да подаде оставка от поста, поради липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж  в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. „Младост 1“, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

Решението на ИК е взето след като кметът на София Йорданка Фандъкова е запознала министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов с всички факти, свързани със случая. Ръководството на ГЕРБ смята, че има действия от страна на кмета на Младост, които са недопустими и следва Цвета Авджиева да поеме отговорност за своите решения в името на развитието на района и спокойствието на жителите на Младост.

По заповед на кмета на София в момента тече пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена от реституцията му през 2003 г. насам и строителството е спряно. В началото на миналата седмица на среща с граждани от „Младост 1“ Фандъкова пое личен ангажимент да се намери трайно решение за запазване на детската площадка и зеленото пространство при бл. 19, 20 и 21. По заповед на кмета на Столична община главният архитект на София ще направи проверка и доклад за всички случаи на частни имоти, които се намират в обособени междублокови пространства   на територията на район „Младост“.

Благодарение на огромните публични инвестиции в района той става все по-добро място за живот и бизнес, заявяват от ГЕРБ.