Кметът на Добрич се срещна с олимпийката Милица Мирчева

Всеки маратон подобрява волята, амбицията, дава изключителен опит

Кметът на Добрич се срещна днес с лекоатлетката Милица Мирчева, която стана първата българка, участвала в маратона на най-престижния спортен форум – Олимпиадата в Рио 2016.Тя се включи в маратона на дистанция 42 км, като финишира 108-а.

Йордан Йорданов поздрави Милица за успеха й. „Спортът е много важен за изграждането на характера и дисциплината, а това обвързано с образованието предрича много добри резултати. Вярвам, че скоро Добрич ще чуе за твоите бъдещи още по-големи постижения и успех. Надявам се, че Националната спортна политика ще бъде променена в посока подкрепа и насърчаване на родните спортисти, така че те да предпочитат да остават в Родината, а не да се състезават за други държави“, - каза той.

Милица на свой ред благодари на Кмета за поканата да му гостува. „Винаги се радвам, когато се връщам в Добрич, защото това е моят роден град. Вчера имах възможност дори да потичам в Градския парк и забелязах колко много хубави промени има в града“, - поздрави тя Общината за добрата работа.

Милица Мирчева сподели пред журналисти, че проблем при бягането й било и горещото време, а от осем предвидени напитки е получила само три. „Въпреки това не съм мислила да се отказвам, заяви Мирчева, защото съм първата българка на маратон на Олимпиада, за мен беше важно да финиширам, независимо коя поред. Това е третият й маратон. Тя сподели, че в Бразилия се е чувствала добре, защото е усещала подкрепа от хората.

Още в първите часове след завръщането си от олимпиадата Милица Мирчева е поздравена и от областния управител на Добрич Детелина Николова. Николова, която живее в съседство с атлетката, от години следи спортната й кариера, съобщиха от пресцентъра на администрацията.