„София Диша” ще се проведе на големия столичен булевард „Александър Стамболийски“

Фестивалът ще започне в традиционния час – 16.00 и ще продължи до 22.00 часа с музикална сцена, изложби, литературни четения, филмови прожекции обединени от „Творческата зона Staropramen”

„София Диша” ще се проведе на големия столичен булевард „Александър Стамболийски“ (от пл. „Св. Неделя до бул. „Христо Ботев“), който ще бъде затворен за автомобилно движение от 16:00 до 22:00 ч.
Фестивалът ще започне в традиционния час – 16.00 и ще продължи до 22.00 часа с музикална сцена, изложби, литературни четения, филмови прожекции обединени от „Творческата зона Staropramen”. София Диша отново ще акцентира върху видимостта на образователни и социални инициативи и каузи.
Любимата на посетителите, тази неделя “Спортната зона Decathlon” ще предложи за всички свободно ползване мини-футбол, баскетбол, тротинетки, скейтборд, тенис на маса. На разположение на посетителите ще има стена за катерене с инструктори от Фънтопия и Боудърленд.
 В “Творческа зона Staropramen” ще бъдат представени изложбите – смесена техника на Георги Маринов, инсталацията на Стоян Николов-Зиков - „Union”, Захари Попов с интерактивната инсталация „Гейши и маски”, както литературни представяния на издателство „Жанет 45” на авторите – Радослав Чичев, Антон Терзиев, Константин Трендафилов, Никола Михов и Иван Димитров. Книжен център Greenwich ще представи новата книга на Мирослав Пенков „Щъркелите и планината”. В специалния корейски кът в зоната ще има четене на корейска поезия и изпълнения на самунлори – традиционни корейски барабани. В танцовата част на програмата ще открием карнавалната и афро самба, а Flava House ще организират два танцови уъркшопа.
Акцентът на филмовата програма в тази неделя ще бъдат дебютни, отличени или непоказвани български късометражни заглавия.
Фестивалът за градска култура „София диша” е част от Календара на културните събития на Столична община. Фестивалът популяризира по иновативен начин централните софийски улици, спомогна за развитието на техния самостоятелен образ и зададе посока на реализирането им като запазени марки за столицата.