Вторият човек в йерархията на ИДИЛ е убит в Сирия

Ал-Аднани беше "лицето" на ИДИЛ в пропагандните материали на групировката, като се се подвизаваше като неин "официален представител"

Един от най-високопоставените водачи на "Ислямска държава" - Абу Мохамед ал-Аднани, който фактически е вторият човек в йерархията на терористичната групировка, е убит в обсадения от правителствените войски на режима на Башар Асад сирийски град Алепо, предава Al Jazeera.

Ал-Аднани е известен с това, че фактически бе "лицето" на ИДИЛ в пропагандните материали на групировката, като се подвизаваше като неин "официален представител". Вторият човек в ИДИЛ също така е един от най-изявените командири на полевите отряди на терористите в Сирия.

Все още не са известни обстоятелствата, при които е загинал ислямисткият водач. Потърсени за коментар от американския телевизонен канал NBC, властите във Вашингтон, които са поставили награда за главата на терориста в размер на 5 млн. щатски долара, отказват информация по случая, като обещават да внесат яснота около обстоятелствата на смъртта му на по-късен етап.