Прокуратурата започва разследване на масовия бой в бежанския лагер в Харманли

Образуваното разследване е за причиняване на средна телесна повреда, което е извършено по хулигански подбуди

Районната прокуратура в Харманли е образувала досъдебно прозиводство за масовото сбиване в бежанския център в града, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.

Образуваното разследване е за причиняване на средна телесна повреда, което е извършено по хулигански подбуди. На 28 август 2016 г. в регистрационно-приемателния център за бежанци в Харманли е възникнало масово сбиване, при което е била нанесена средна телесна повреда - счупване на челюстта на мъж с инициали - Саед Р. гражданин на Ирак,уведомяват още от прокуратурата, уточнявайки, че на мъжа е била оказана медицинска помощ.

За момента досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител. То е било образувано вчера, а наблюдаващ прокурор е Маргарит Стоилов, ставя ясно още от съобщението.

Целта на разследването е да бъдат изяснени причините за масовото сбиване. Към момента се извършват разпити на свидетели, като има назначени и експертизи по случая. Полицията изяснява и кой е счупил предно стъкло на полицейският автомобил.

Процесуално-следствени действия по случая продължават и в момента, информират още от държавното обвинение.