Добруджа отказа участие в турнира за Купата на България

Спорт

02-09-2016, 13:25

Снимка:

принт-скрийн

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Добруджа разгроми Интер

Добруджа гостува на Локомотив - Русе

А в далечната 1941 година град Добрич е бил домакин на финалa в турнира за Царската купа!

След третото отпадне на отбора в третото ниво на футбола ни само в последните 9 сезона (2007, 2012 и 2016 г.), сега се стигна и до нова недостигана досега в историята на клуба тъжна картинка - от ръководството не подадоха писмо-заявление до Зоналния съвет на БФС във Варна за участие в тазгодишния турнир за националния трофей, което е прецедент в историята на Добруджа.
Още миналата сряда (24 август) загрижени привърженици от Агитката предупредиха лично и изрично както счетоводителя-касиер-изп.директор Галин Гинков, така също и кмета на Добрич Йордан Йорданов, че от ЗС на БФС във Варна буквално чакат заявление от нашия клуб за участие при липсата на други желащи. Такова в крайна сметка явно не е подадено... Безхаберие, незаинтересованост, излагация!
Така представителят на Зона Североизток (от областите Варна, Добрич, Шумен, Русе, Силистра, Разград, Търговище) в жребия за 1/16-финалите на 7 септември ще бъде определен в мач между... Калиакра (Каварна) и Черноморец (Балчик). Победителят измежду Каварна и Балчик ще посрещне отбор от Първа лига (или Созопол/Поморие) в един мач на собствен терен.
Припомняме, че през май тази година последната Купа на България бе спечелена за първи път в историята именно от отбор от Трета лига и то пред над 35 хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски".
В тази връзка, в близките дни ще се постараем да ви запознаем с най-добрите постижения на Добруджа в турнира за националния трофей - трите полуфинала през 1947, 1948 и 1980 г.
Също за отбелязване е и фактът, че веднъж през 1941 г. нашият град Добрич е бил домакин на финалa в турнира за Царската купа между АС'23 (София) и Напредък (Русе) /4:2/ в чест на възвръщането на Южна Добруджа към пределите на Майка България няколко месеца преди това през септември 1940 г., което и до ден днешен си остава последната изконно българска територия, присъединена към нашето мило Отечество.

Източник: Фенска фейсбук страница на Добруджа