Деца с диабет ще тренират безплатно карате в Плевен

Инициативата е факт, благодарение на сътрудничеството между асоциация "Докосни дъгата" и СКК "Спартак 14"

Спортен клуб по карате "Спартак 14" и асоциация "Докосни дъгата" информираха за нова стъпка в ползотворното си сътрудничество. От плевенския клуб с треньор сенсей Милена Кирниколова ще провеждат безплатно обучение 1 път седмично (60 мин) за деца болни от диабет. Тази инициатива е свързана с крайната необходимост за децата с това заболяване да спортуват, което подпомага тяхното лечение, тонус и самочувствие. Целта е малчуганите да бъдат активни.

Залата отваря врати на 19 септември. Тя се намира в Спортен комплекс "Спартак", ул. “Кала Тепе” № 3. Децата от 4 до 8 ненавършени години тренират от 17.30, а децата над 8 години тренират от 18.30 часа. За юношите и девойките над 12 г. тренировките са по избор - от 16.00 ч. или от 19.15 часа.

"Благодаря на Милена Кирниколова! Благодаря на всички треньори в клуба, за тяхната всеотдайност и спортен дух!! За човечността", сподели Баронеса Денислава Ангелова, създателката на асоциация "Докосни дъгата", която помага на децата с диабет у нас.

Припомняме, че по нейна инициатива през лятото в Кранево се проведе националният детски диабетен лагер "Докосни дъгата". В момента Денислава Ангелова има съвместна работа и с близнаците Деян и Калоян Иванови, популярни варененски баскетболисти, в чиято школа също ще се предлагат тренировки на деца, болни от диабет.

Баронеса Денислава Ангелова