Чеченка се омъжи в рокля за 20 милиона рубли

Елина е малката дъщеря на олигарха Муса Бажаев

22-годишната студентка от Московския държавен институт по международни отношения Елина Бажаева сключи брак със сина на видния чеченски бизнесмен Алихан Мамакаев.

Последната година се превърна в един безкраен празник за семейство Бажаеви. Шест месеца след сватбата на голямата им дъщеря Мариам, чеченският олигарх Муса Бажаев омъжи и малката си дъщеря. 

Той предаде ръката й на наследника на известния бизнесмен Алихан Мамакаев, собственик на компанията Dorchester Finance. Спътник на Елина е 25-годишният Бехан - възпитаник на Университета в Лондон, владеещ шест езика. Младият мъж е съдружник в няколко от фирмите на баща си. С една от най-красивите чеченки Бехан се запознал през февруари, а след няколко месеца получил ДА на предложението за брак.

За изненада на сънародниците им, сватбата се състоя в европейски стил - противно на чеченските традиции. Това се случва не за първият път в обкръжението на Бажаеви. 

Тържеството се състоя в Монте Карло, в ресторант Le Louis XV, където семейството покани рекордно малък брой гости - само 100 души. (Между другото, по време на сватбата на по-голямата сестра на Елина бяха поканени повече от 600 гости.)

В залата присъства и жениха, което е строго забранено според чеченските традиции. Друг крещящ факт е, че младоженците се настаниха на маса, докато в традиционната сватба булка стои права на крак. 

Да тръгнат срещу традициите отказаха само Муса Бажаев и съпругата му Луиз - те не присъстваха на сватбата на дъщеря си. В Чечня родителите не ходят на сватбата на техните дъщери.

Удивително разкошна булчинска рокля на Елина уши ливанският дизайнер Зухаир Мурад, за която е получил 20 милиона рубли (280 хиляди евро). Преди шест месеца, в негово творение се омъжи и каката на Елина - Мариам. За разлика от модерната си сестра Мариам изкара цялата сватба на крак, заобиколени от приятелки.