Сватба за един милиард, ето как се прави (снимки)

Булевард

31-03-2016, 17:55

Снимка:

instagram

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

Роман Абрамович си купи хотел за 25 милиона долара (ВИДЕО)

Абрамович купи този хотел в Тел Авив за 25 милиона

Синът на Абрамович си търси гадже в сайт за запознанства

Абрамович посреща Нова година в компанията на принцеса

Руски олигарх си купи най-скъпото жилище във Великобритания

Китайски милиардер заведе 6 500 свои служители на почивка

Руски милиардер става космически турист на мястото на Сара Брайтман

5 милиона за секс с порно звезда плати милиардер

18+ Невръстен милиардерски внук засне порно (видео)

Наш моряк загина при инцидент на яхтата на руски милиардер

Как сциентолозите вербували Дженифър Лопес

Дженифър Лорънс е най-касовата звезда на Холивуд

Опровергаха слуховете за смъртта на Алла Пугачова

Пълна промяна, Алла Пугачова се стопи

Алла Пугачова чукна 66 години, празнува в Израел

Алла Пугачова взимала 62 лева пенсия

Музикалният колапс на Енрике Иглесиас в България

Енрике Иглесиас заплашен от 6 месеца затвор

Дженифър Лопес, Стинг, Енрике Иглесиас, Патрисия Каас и Алла Пугачова са „лапнали“ общо 3,5 милиона долара за хонорари

Британски таблоид изчисли разходите на заможен олигарх за голямото сватбено тържество на своя син. Според сметките на изданието, сватбата на сина на 58-годишният ингушетски милиардер Михаил Сафарбекович Гуцериев е струвала 70 милиарда рубли (1,3 милиарда долара).

Изключително скъпата сватбата се състоя на 26 март в московската зала "Сафис". Подготовката започнала седмица по-рано се провеждала под зорката охрана на мрачни мъже, които отцепили периметър за сигурност около сградата.

Събитието, за което всички говорят е по повод брака на Саид Гуцериев, 28-годишният син на милиардера, и скромната красавица Хадижа Ужахова, която скоро е навършила 20 години. На него са били поканени 600 отбрани гости в т.ч. и президента на Ингушетия.

Според в-к „Мирър“, баснословната сума включва харчовете по украсата с цветя на ресторанта и залата отвън и отвътре на стойност 350 хиляди долара, наемът на прочутото заведение, двуметрова торта, пет поръчкови автомобила Ролс Ройс, които да извозват младоженците и техните родители и отцепването на периметъра около залата седмица преди събитието.

Значителна сума е похарчена за хонорари на световно известни гост звезди, които да забавляват младоженците и техните 600 гости. Семейството на Михаил Гуцериев е платило на Дженифър Лопес един милион евро за изпълнението на сватбата. Джени изнася цяла шоу програма със своята банда, танцьори и беквокалисти и сменя три тоалета.

Стинг е получил 1,5 милиона евро, Енрике Иглесиас - 500 хиляди евро, а Алла Пугачова - 300 хиляди евро. Руската прима излиза последна на сцената заедно с тортата на младоженците с внушителни размери.

Разбира се за подобно бляскаво събитие булката трябва да изпъква пред всички в залата. За целта, 20-годишната студентка по стоматология Хадиджа, носи 25-килограмова сватбена рокля от видния дизайнер Ели Сааб, бродирана с камъни, на стойност 360 хиляди евро. Красивата главица на най-личната булка в Москва е украсена с диадема на стойност пет милиона евро. 

По ингушетска традиция Михаил Гуцериев лично връчил на гостите сувенири от сватбата. Всяко семейство е получило по едно сандъче от чисто злато, малахит, планински кристал и кристали Swarovski. Смята се, че тези сандъчета струват общо 50 млн. рубли (736 хиляди долара).

Имайте предвид, че разходите за гощавката и напитките за гостите, музикантите и грандиозните фойерверки, сладкиши и други сватбени атрибути остават неизвестни, но ако се съди по мащаба на празненството, можем да предположим, че те струват на известната фамилия още няколко десетки милиона долара. 

Тържеството вече бе определено за сватбата на годината. И със сигурност може да се каже, че Гуцериев е направил за 28-годишния си син и любимата му истинска кралска сватба.