Започна плануваната рехабилитация на уличната мрежа в Генерал Тошево

С 232 хил.лв. от общинския бюджет

    Започна плануваната частична рехабилитация на уличната мрежа в Генерал Тошево.  Поетапно се асфалтират най-компрометираните улици и участъци в града. В това се увери екип от общински служители, който инспектира дейностите днес.

    Фирмата-изпълнител на пътно-строителните дейности е осигурила няколко  работни бригади с цел оптимизиране на предвидените дейности - фрезоване, засмоляване, полагане на асфалт.

До края на седмицата работата по пътната инфраструктура в града трябва да приключи, а успоредно с това ремонти текат в селата Чернооково, Йовково и Росен.

    Общинското ръководство си е поставило за цел - през следващата година средствата за ремонт на улична мрежа в града отново да надхвърлят 200 хил.лв.

    Припомняме, че улиците за асфалтиране през тази година бяха определени от комисия, в която водещ бе „гласът на гражданите”.  Благодарение на това, поетапно през 2016 и 2017 година ще бъдат изкърпени/частично рехабилитирани улиците: „Черно море”, „Райко Даскалов”, „Георги С. Раковски”, „Опълченска”, „Стара планина”, „Иван Вазов”, „Никола Вапцаров”, „Добруджа”, „Първи май”, „Тодор Рачински”, част от „Димитър Дончев”, „Владимир Комаров”, „Елин Пелин”, „Йордан Йовков” и „Черно море”.

    Паралелно с пътно-строителните дейности  започна изграждането на тротоарни алеи на ул. „Асен Златаров”. По този начин ще се улесни придвижването на граждани до югоизточната част на града и до гробищния парк.