Премиерът и министър Василева откриха новото депо в Луковит

Новата Регионална система за управление на отпадъците в регион Луковит променя изцяло екологична обстановка в района

То ще обслужва шест общини и струва 22,3 млн лв. Бяха обсъдени и още 1,5 млн. лв., с които да се рекултивира старото сметище, което създаваше рискове за околната среда, заради честите и продължителни пожари през лятото и изтичането на замърсени води към река Златна Панега. Новото съоръжение отговаря на всички екологични изисквания за опазване на почвите, водите и въздуха. Пречистената вода се събира в басейн и заедно с дъждовните води се използват за поливане на тревните площи и захранват инсталация за измиване на гумите на камионите. Подобни центрове има в Европа, където хората носят сами рециклируемите и едрогабаритните отпадъци от домакинствата. Една от идеите за стимулиране на гражданите е да получават безплатно от готовия компост срещу донесените отпадъци, съобщи Борисов в личния си профил на социалната мрежа Фейсбук.

Премиерът се засмя, че от всяко джобче вади лентичка. Като фокусник съм. Но зад мен оставям нещо - Корнелия да покаже тя какво оставя след себе си, каза премиерът.

Новата Регионална система за управление на отпадъците в регион Луковит променя изцяло екологична обстановка в района. То...

Публикувахте от Бойко Борисов в 29 септември 2016 г.