Йоан Кръстител влезе в Къщата на “Вип Брадър”

Нов съквартирант зае мястото на натирения Явор Бахаров

Един от най-загадъчните актьори на България, добре познат по света, влезе снощи в Къщата на "Вип Брадър". Христо Живков, когото помним в ролята на Йоан Кръстител в "Страстите Христови" на Мел Гибсън, е новата звезда с мисия сред съквартирантите, което бе поредна изненада за тях.

Актьорът режисьор и продуцент рядко дава интервюта, а и почти не присъства на българския екран защото кариерата му до голяма степен се развива в Италия. Снимал се е и в няколко холивудски продукции.

През 2001 г. е поканен да участва в италианския филм "Занаятът на оръжията", превъплъщавайки се в образа на Джовани де Медичи. Пет години по-късно се включва в италиански тв сериал. Преди две години той получи ключова роля в друга италианска продукция -"Невидимото момче", където си партнира с Валерия Голино. 

Режисьор на лентата е Габриеле Салваторе, чийто филм "Медитеранео" има "Оскар" за чуждоезичен филм от 1992-ара. Когато Емир Кустурица събира екип за новия си филм "Великата Гърция - митът за произхода", взима Живков без кастинг, както кани директно и  големия Джанкарло Джанини. 

Живков е поредният кадър на БНТ, който акостира в Къщата. Защото всички документални филми, които Христо е снимал като режисьор, са за "Сан Стефано". Сред жените Христо има славата на секссимвол, а дали дамите в Къщата също ще го приемат по същия начин, предстои да разберем.