Бъчварова: РБ накрая ще се разграничи и от избирателите си

РБ не застана до нас срещу основния ни политически противник - БСП

Не обичам да съм права за лошите си очаквания.Точно преди две години - пак на 15-ти октомври докато преговаряхме за правителство, проблемите на РБ ни поставиха въпроси. Днес те са същите и все още нямат отговори. И пак се занимаваме с тях. Това сподели вътрешният министър в социалната мрежа Фейсбук.

"За да съберат някой и друг глас повече за кандидата, който няма никакви шансове дори да стигне до балотаж, Реформаторският Блок или това, което от тях казва, че не е опозиция, прави странни за политическия живот неща.  Не застава срещу основния си политически противник и не изрича това, което всички виждат -  БСП действа нагло и безотговорно, подвежда избирателя с лъжи и се опитва да го тика извън ЕС, някъде на изток...Тази историческа заплаха се замъглява от шума и виковете на подскачащите срещу партията, благодарение на която Реформаторският блок участва в управлението. Само в коалиция, в която 85 души са готови да подкрепят идеите на 13, "РБ или това, което от тях казва, че не е опозиция" имат шанс да направят всичко, което би трябвало да искат и да са обещали на избирателите си. Но не го правят, а се разграничават вътре в странната си коалиция един от друг. А понеже това не им стига, разграничават се и от коалиционните си партньори. Докато накрая се разграничат и от избирателите си" споделя министър Бъчварова.


"Каква  е логиката на такова поведение и как тя отговаря на обществените очаквания? Не очаквам отговор, защото не виждам изобщо да има смислен такъв. Но на хората трябва да се каже защо се случва това, кой какво иска и какво бъдеще за страната отрежда. Защото освен политическо гръмогласие, трябва да има и политическо достойнство", коментира Румяна Бъчварова.