Симеон Симеонов с юбилеен концерт в операта

На 21 октомври от 19 часа

Симеон Симеонов ще изнесе концерт на 21 октомври на сцената на Държавна опера Стара Загора.

За Симеон Симеонов всяка роля е театър, театър със своите изисквания за партньорство, за взаимодействие с другите действащи лица, за следване на линията на спектакъла. За него оперният спектакъл не е поредица от арии, дуети и прочие оперни термини. Оперният спектакъл е преди всичко сценично действие, където гласът не е нищо повече от изразително средство, независимо от факта, че е основно.
Последното обаче не трябва да означава, че гласът трябва да бъде подценяван. За оперния артист това е нещо, върху което трябва да се работи ежедневно и упорито, за да може да се достигне до онези върхове, на които публиката става на крака и ръкопляска.

Симеон Симеонов изгражда вълнуващи образи и в опери на Верди - „Набуко", „Травиата", „Дон Карлос" и др., в опери на Винченцо Белини - „Норма" и „Ловци на бисери" и в много други оперни заглавия. Има в репертоара си над 200 камерни песни от наши и световни композитори, 8 аудио-диска, концертирал е в България и в чужбина.

В концерта „Симеон Симеонов и приятели" на 21 октомври от 19 часа в Операта диригент ще е Красимир Къшев. Ще чуете изпълнения на Анна Барбудева-гост-солист и на солистите на Държавна опера-Стара Загора Яница Нешева, Ивайло Йовчев и Борис Тасков - от оперетите „Царицата на чардаша", „Веселата вдовица", популярни канцонети и др .