Кметът на Добрич поздрави шампионките по културизъм и маратон

Те разказаха за постиженията си

Значки на Община град Добрич получиха  спортистките Екатерина Върбанова, шампион при жените в държавното състезание по фитнес и културизъм, и Радосвета Симеонова, завоювала титла в националния шампионат по маратон. Спортистите имаха възможност да разкажат за своите постижения и усилената работа, която е предшествала техните успехи.

Екатерина Върбанова сподели, че се занимава с фитнес от две години. На 8 октомври  момичето спечели първо място при жените на държавното първенство в София. На Екатерина й предстоят важни състезания в чужбина, за които тя се класира като шампионка на страната. Първото е тази събота в Сърбия - Балканското първенство по културизъм за жени, а две седмици след това в Полша ще се проведе световното първенство за девойки. В края на месец ноември ще участва на много силен турнир за жени в Атина.

Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" Радосвета Симеонова определи  тази година като най-силната досега в кариерата й. От началото на годината е спечелила общо 18 медала от национални и международни състезания. През тази година тя е постигнала една своя голяма мечта, да участва на маратон. Тя печели още при дебютното си бягане на класическата дистанция на маратона в Плевен през май. През юни става втора на маратона в Стара Загора. Най-големият успех идва на Балканския шампионат по маратон, провел се на 9 октомври в столицата. Много се радвам, че успях да донеса бронзов медал за България, сподели Радосвета Симеонова. Тя заяви своята амбиция да продължи да се готви целенасочено за маратона и догодина. 

Кметът Йордан Йорданов пожела на двете спортиски да продължат да прославят не само себе си, но и добруджанския град: „За да знаете, че това е чест и достойнство да носите герба на своя роден град. Да ви пожелая успех, много търпение, много борбеност, никога да не се отказвате, следвайте мечтите си винаги, не се поддавайте на това, което странични хора ви казват. Следвайте вашето сърце и това, което вие чувствате, че искате да правите в бъдеще.“