Цачева: Ще работя за това децата ни да се върнат в България

Манушев във Ветрино: Вие сте наследници на славни българи. Дядовците ви са служили в 8-ми Приморски полк и трябва да се гордеете с тях

Благодарение на ГЕРБ и на двете правителства на Бойко Борисов България се превърна в стабилна държава. Никой не може да опровергае направеното в общините, което е за всички български граждани – във Ветрино има обновен площад, санирано училище и детска градина. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жители на Ветрино. „За нас е много важно да разговаряме с вас за безалтернативното европейско развитие на страната ни. България се нуждае от европейската солидарност. Членството ни в НАТО гарантира сигурността на страната ни“, обясни Цачева.
Кандидатът на ГЕРБ заяви, че България може да бъде силна, само когато е единна. „Никога не съм делила хората по етнически принцип, по професия или вероизповедание. Разговаряла съм с много наши сънародници, които живеят в чужбина. Мой основен приоритет е да създадем такива условия за живот и развитие, че децата ни да се върнат в България, да работят за просперитета на родината си“, подчерта Цецка Цачева.
По думите й, бъдещето на България зависи от реформата в образователната система, защото само една образована нация може да се развива подобаващо. „Нужно е да има взаимодействие между науката, образованието и бизнеса. Младите не трябва да излизат без умения от университетите. Това може да бъде постигнато чрез дуалното обучение“, каза още Цачева.
Във Ветрино кандидат-президентската двойка на ГЕРБ и Цветан Цветанов бяха посрещната под съпровод на гайди. Придружаваха ги и студенти от Мадрид и Амстердам, които бяха дошли на срещата с жителите на Ветрино, за да представляват българите, които живеят и работят в чужбина.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов заяви, че ГЕРБ е единствената партия, която прави реални политики в интерес на всички български граждани. „Ние целим нашите сънародници да се върнат по родните си места. Но каква алтернатива дават нашите опоненти – правителството на Пламен Орешарски постигна единствено голям дефицит в бюджета и големи задължения. Днес държавата има повече приходи. Това става, благодарение на стабилността, извоювана на местните избори. Затова се нуждаем от вашата подкрепа на 6-ти ноември“, обясни Цветанов.
Той посочи, че благодарение на по-високата събираемост за догодина са предвидени 223 милиона повече за образование и 1 милиард лева за енергийна ефективност. „Победата ни е необходима, за да бъдат спокойни и кметовете на населените места, които работят в синхрон със стабилното правителството на Бойко Борисов. Уверен съм, че Цецка Цачева и Пламен Манушев са силният тим. Като президент и вицепрезидент те няма да разделят страната ни, а ще бъдат истински обединители на нацията“, подчерта Цветан Цветанов.
Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев обясни, че тези избори са много важни, защото народът трябва да се обедини върху националните си интереси.  „Вие сте наследници на славни българи. Дядовците ви са служили в 8-ми Приморски полк и трябва да се гордеете с тях“, каза той.
Манушев бе категоричен, че националните интереси са над всичко. „Трябва да останем редом до европейските народи. България трябва да остане стабилна и силна, защото това е важно за нашето развитие. Кризите не водят до нищо добро. България трябва да остане уважавана. Ние с Цецка Цачева ще бъдем гарант за това. Подкрепете ни с номер 17 в бюлетината“, призова жителите на Ветрино вицеадмирал Манушев.