Предадоха на съд мъж от Исперихско

Обвинен в извършване на грабеж и изнасилване

Окръжната прокуратура в Разград внесе в Разградския окръжен съд обвинителен акт срещу Галин Х. от исперихското село Голям Поровец. Обвиненията срещу 37-годишния мъж са за извършване на грабеж и за изнасилване. И двете тежки умишлени престъпления са извършени при условията на опасен рецидив, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.
На 31 август Галин Х. бил освободен условно предсрочно от затвора, където изтърпял присъда от 7, 4 год. лишаване от свобода. На следващия ден пристигнал в Разград, където срещнал свой познат от затвора. Двамата решили да събират орехи, за да си набавят средства за препитание. Тъй като нямали и подслон, нощували на поляна, близо до Арменските лозя в Разград.
На 9 септември около 20,30 часа Галин Х. забелязал жена, която се прибирала към вилата си в района. 37-годишният мъж я нападнал и заплашил с нож, за да не вика. Жената му предложила наличните си пари, за да я пусне, но бившият затворник започнал да я удря и плаши, че ще я намушка с нож. Въпреки съпротивата й, Галин успял да я отведе до орехово дърво, накарал я да му предаде всичките си пари, които били общо 20 лева. Със силни удари по лицето я съборил на земята и я изнасилил.
Подсъдимият е осъждан ефективно за тежки умишлени престъпления. Наказанията не са го превъзпитали, след като девет дни след освобождаването му от затвора той извършил двете тежки деяния, за които е предаден на съд.
Предстои делото срещу 37-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд само 46 дни след установяване на авторството на Галин Х. като извършител на двете престъпления. В момента подсъдимият е в затвора в Белене.