Представители на РЦ на хора с увреждания - Перник и Радомир бяха на посещение в НС

Те посетиха Парламента по покана на депутата и зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медии Ирена Соколова

Над петдесет представители на Регионалния център на хора с увреждания - Перник и Радомир посрещна в Народното събрание на Република България народният представител и зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медии Ирена Соколова.
В зала „Запад“ на НС гостите от област Перник проведоха среща-дискусия с участието на зам.-председателя на ПГ на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева и председателя на Комисията по здравеопазването в 43-то НС д-р Даниела Дариткова, на която имаха възможност да разкажат за предизвикателствата, пред които са изправени в своето ежедневие, да зададат въпросите, които ги интересуват, както и да получат конкретни отговори.
В навечерието на Деня на народните будители, представителите на регионалния център на хората с увреждания удостоиха народния представител Ирена Соколова със специален Юбилеен плакет и поздравителен адрес, и изразиха своята благодарност за оказаната подкрепа при провеждането на X-я юбилеен фестивал на хората с увреждания. Те споделиха удоволствието си от възможността да видят отблизо работния процес в Народното събрание на Република България.
„Като един съвременен будител, Вие показахте, че сте съпричастни към съдбата на хората с увреждания, към техните потребности, техните пориви! Подкрепата, която срещаме във Ваше лице ни прави по-успешни и уверени при преодоляване на ежедневните трудности, кара ни да се чувстваме значими“, се казва в поздравителния адрес.
От своя страна Ирена Соколова благодари за оказаното внимание и подчерта, че ще направи всичко по силите си следващата година фестивалът да още по-красив и атрактивен.
„Винаги, когато имате някаква идея, потребност или когато се нуждаете от помощ, за да постигнете своите набелязани цели, можете да разчитате на моята подкрепа“, каза още Соколова.
Зам.-председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева представи пред гостите от Перник работния процес на народните представители в парламентарните комисии и в Пленарна зала.
„Заблуда е, че народните представители работят единствено по време на нашите пленарни заседания. Същинската работа се върши в парламентарните комисии, защото именно там могат да се чуят всички мнения, да бъдат обсъдени всички позиции и да бъдат взети най-правилните решения, които да бъдат внесени за гласуване“, заяви зам.-председателят на ПГ на ПП ГЕРБ. Тя подчерта, че народните представители от ПП ГЕРБ, с дейността си и в парламентарните комисии и в пленарна зала, изпълват със съдържание всеки един свой работен ден.
„Със законите, които гласуваме като народни представители от политическа партия ГЕРБ и с цялата си политическа политическа дейност, ние целим да направим за страната нещо градивно и конструктивно, което да промени облика на България и днес дори нашите опоненти трябва да признаят, че нещата се случват“, заяви д-р Дариткова.
Гостите от Перник имаха възможността да изгледат пленарното заседание на народните избраници от балконите на Пленарна зала, както и да направят обиколка на сграда на законодателния ни орган.