Анита Мейзер скоро може да излезе на свобода

Готови са почти всички съдебномедицински експертизи по делото

Скандалната бизнесдама Анита Мейзер може да излезе от ареста до дни с помощта на бившия шеф на затворите Росен Желязков, съобщава „Телеграф”. Желязков в момента е адвокат във Варна и пое защитата ѝ съвместно с първия ѝ адвокат Олег Атанасов.

„Двумесечният срок на разследването изтече, Мейзер вече от три месеца е в ареста и очаквам през тази седмица резултатите от последната съдебномедицинска експертиза да излязат, за да може да поискаме промяна в мярката ѝ за неотклонение”, коментира Желязков. Предварителните данни сочат, че не е имало никакъв умисъл в действията на шоугърлата по време на сексуалната игра с мъжа ѝ Николай в апартамента в местността Евксиноград край Варна.

Направен е анализ на психическото състояние на миската, както и изследване на кръвта на 40-годишния културист. „Разследването е всеобхватно, до момента са изготвени 17 експертизи, които сочат, че няма умисъл. Задържането под стража е една крайна мярка и трябва да се прилага само в краен случай. Аз не считам, че Мейзер може да извърши нещо, за да продължат да я държат в ареста”, категоричен е Желязков.

Защитникът обясни, че все пак съдът ще прецени според фактите и обстоятелствата коя от другите по-леки процесуални форми на задържане да приложи спрямо клиентката му – домашен арест, парична гаранция или подписка. „Аз не мога да се ангажирам, преди да е излязла и последната експертиза, но естествено ще настояваме за някоя от останалите три по-леки мерки”, заяви Желязков.

Мейзер е в ареста от края на август, след като бе задържана за смъртта на по-младия си съпруг Николай. Той почина при мистериозни обстоятелства в общия им дом в Евксиноград. Тялото му бе открито завързано със свински опашки. Оказа се, че с Анита са правили садо-мазо изпълнения, при които Николай искал да бъде завързан и да се освободи сам, за да демонстрира колко е силен.