Подозират Анита Мейзер за смъртта на съпруга й

Съпругът на бизнес дамата бе намерен мъртъв в неделя през нощта

Варненката Анита Мейзер ще бъде задържана за убийството на съпруга си Николай Димов, твърди "168 часа". В момента вдовицата е сред основните заподозрени за тежкото криминално престъпление. Тя е в полицейско управление от нощта, когато стана ясно, че мъжът й е убит в дома им във Варна.

Тялото на Николай Димов е намерено безжизнено в семейното жилище в морската столица през нощта на 14 август, неделя. 40-годишният фитнес инструктор и спортист бил вързан със "свински опашки" приживе.
Анита Мейзер, на която той е втори съпруг, твърдяла пред разследващите, че е отишла да пазарува в 2,30 ч. през нощта, като оставила Николай пред жилищната сграда да говори с двама негови приятели, която тя не познавала. Когато се прибрала, мъжът й вече не бил сред живите.
Тя е отведена в полицията и часове бе разпитвана за изчистване на алибито. Според различни източници, Анита е давала противоречиви обяснения за случилото се призори на 14 август.
Източници от МВР твърдят, че е възможно убийството да бъде квалифицирано като извършено "по непредпазливост".
Вчера приятели на Николай бяха категорични, че той е сериозен мъж, с бизнес в Щатите, не е замесен в схеми и не е длъжник никому. Така те ограничиха кръга от възможни извършители до тези в дома му. Същите подчертаха, че спортистът и фитнес инструктор Николай е достатъчно силен и опитен, за да се остави без съпротива да бъде вързан от чужди хора, пише Блиц.
Всеки момент се очаква официална информация от Прокуратурата, която ще осветли повече подробности по трагичния казус.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен