Да получиш името си в чест на Свободна Добруджа

Ценното дарение ще обогати фонда на сектор Краезнание

Регионална библиотека „Дора Габе” получи в дар от нашата съгражданка г-жа Свобода Димитрова, брой 402 на вестник Добруджански глас (Добрич), от м. март 1941 г. Старият вестник е особено ценен за Свобода Димитрова, тъй като в него е поместено съобщение за нейното раждане в деня на освобождението на Южна Добруджа 1940 г. и възвръщането ѝ към пределите на България. В родолюбивото семейство на добричлията Петър Иванов се ражда момиченце, което кръщават с тъй подходящото име Свобода, с акт за раждане №1 в регистъра на град Добрич за месец септември 1940 г.

Родената на 21 септември 1940 г. в град Добрич Свобода, грижливо пази вестника, съхранен от семейството ѝ, което дари на Регионалната библиотека. Дарението бе осъществено със съдействието на г-жа Детелина Николова, областен управител на Област Добрич.

Регионална библиотека „Дора Габе” изказва благодарността си за доверието към родената със свободата на Добруджа г-жа Димитрова и ѝ пожелава здраве и благополучие. Ценното дарение ще обогати фонда на сектор Краезнание на добричката библиотека.