Над 600 полицаи са ангажирани с охраната на СИК в изборния ден

Сформирани са оперативни щабове

Близо 600 полицейски служители от ОДМВР – Стара Загора ще бъдат ангажирани със сигурността и опазването на обществения редс предстоящите избори за президент и вицепрезидент на Република България и провеждане на национален референдум на 6 ноември, съобщи пред starozagorci.com директорът на Областната дирекция на МВР комисар Николай Кирков.

Той съобщи, че е създадена необходимата организация полицейски служители, обслужващи или живеещи в дадено населено място, да бъдат пренасочени за охрана на изборни места в други райони. Спрямо тях е приложен ротационен принцип и те са пренасочени за изпълнение на задълженията си в други населени места на територията на областта.Изготвен е план за дейността на структурите звена в дирекцията с цел гарантиране на сигурността, противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и охрана, осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението в периода на подготовка и при произвеждане на изборите.

В Областната дирекция на МВР и Районите управления са сформирани оперативни щабове. Създадена е оптимална организация за получаване и отработване на сигнали за нарушаване на обществения ред, подготвяно или извършено престъпление, включително и при нарушения, свързани с изборния проце. Полицейските служители извършват незабавни проверки по всеки постъпил сигнал, като събраните материали са докладвани в ОИК и Прокуратурата.

До момента няма сигнали за купуване на гласове в област Стара Загора.