Фандъкова : Половин милион лева са инвестициите в столичните ДКЦ тази година

Изцяло обновени са АГ-кабинетът, рентгеновият кабинет, физиотерапията и клиничната лаборатория в 12 ДКЦ в Люлин

„Продължаваме да инвестираме в столичното здравеопазване. Над половин милион лева са средствата, които са инвестирани за развитие на столичната извънболнична помощ. С тези средства подобряваме условията за работа на лекарите и гарантираме качествени здравни услуги за пациентите“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при представяне на новата медицинска апаратура в 12 ДКЦ в Люлин. Средствата, на стойност 350 хиляди лева, са осигурени по програма Джесика от Фонда за устойчиво градско развитие на София. Изцяло обновени са АГ-кабинетът, рентгеновият кабинет, физиотерапията и клиничната лаборатория. Предстои ремонт на покрива на лечебното заведение, за който вече са осигурени средства от Столичната община, както и изпълнение на проект за енергийно обновяване на сградата със средства от Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници. Това е първото ДКЦ в София, което има спечелен проект за енергийно обновяване на сградата. Други две здравни заведения- ДКЦ 17 и ДКЦ 22 подготвят своите документи за кандидатстване пред фонда, посочи още столичния кмет Фандъкова. Кметът Фандъкова поздрави и екипът на ХХV ДКЦ в Младост за това, че през тази година са инвестирали собствени средства в нова скъпа апаратура. Над 5 милиона лева са инвестициите в общинските болници.
12 ДКЦ работи с електронна информационна система. Всички рентгенови образи и резултати от изследвания са дигитализирани и отиват в здравното досие на пациента. Лекарите и пациентите имат бърз достъп до информацията с код за достъп“, каза директорът на здравното заведение Васил Василев.
На представянето на новата апаратура присъстваха зам.-кметът Дончо Барбалов, изпълнителния директорът на Фонда за устойчиво градско развитие на София Надя Данкинова и председателят на комисията по здравеопазване в Столичния общински съвет д-р Емил Милев.