Георг Георгиев: Радев е следващият Орешарски

ГЕРБ ще продължи да търси подкрепа от всички български граждани

Тази коалиция, която се оформя срещу ГЕРБ – и с участието на ДПС, разбира се и БСП – това е просто е пореден опит да бъде дестабилизирана държавата

Депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев отхвърли вероятността за различни резултати от вота за президент, ако кандидатът на ГЕРБ беше друг, а не Цецка Цачева:

"Абсолютно твърдо и категорично стоим зад кандидатурата на г-жа Цачева. Смятаме, че това е най-подготвеният, най-професионално, морално и етично подготвеният кандидат, така че в никакъв момент не сме преразглеждали случая дали е трябвало да бъде г-жа Цачева, или е трябвало да бъде друг кандидат, дали резултат е щяло да бъде друг, заяви пред БНР Георг Георгиев.

Смущаващ е обаче фактът, че има избиратели, включително от Реформаторския блок, които са предпочели да гласуват за ген. Румен Радев", каза Георгиев и добави:

"Това би трябвало да са десни, традиционно десни избиратели. Ние смятаме, че партийният вот – това, което ГЕРБ показа като резултат, е в много голяма степен и благодарение на твърдия електорат, който традиционно гласува за ГЕРБ".

Според него в момента се наблюдава опит да се дестабилизира държавата, да се върне моделът "Орешарски".

"Радев е следващият Орешарски", каза той и допълни:

"Тази коалиция, която се оформя срещу ГЕРБ – и с участието на ДПС, разбира се и БСП – това е просто е пореден опит да бъде дестабилизирана държавата. Смятам, че това един пореден опит да се върне моделът "Орешарски". Много е важно да се чуе ясно и категорично това. Ако ние в момента искаме да реабилитираме коалицията от преди две години, ако ние в момента смятаме, че лявото има капацитета да управлява, при все че е видимо, че това не може да се случи, то тогава – изборът е Радев. Ако искаме България да запази своята евроатлантическа ориентация, ако смятаме, че дясната политика, която до момента винаги е била печеливша в България, защото при всеки досег с властта, лявото в България е водило до колапс. Това е видимо и в икономическите резултати на държавата, и по отношение на фондовете на европейската солидарност, и по отношение на външната политика, която държавата е водила, то тогава смятам, че трябва да заложим на г-жа Цачева. Категорично смятаме, че в момента Радев е следващият Орешарски".

През тази седмица ГЕРБ ще продължи да търси подкрепа от всички български граждани.