Цветанов: БСП ще употребят Радев, за да създадат политическа криза

В момента избирателите трябва да си направят като извод какво ще се случи след балотажа

„БСП ще употребят Радев, за да създадат политическа криза, защото има много проблеми, които трябва да се решават, някои от тях с непопулярни мерки.“ Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в предаването по БТВ. „За да вървиш напред, трябва да правиш реални реформи. Политическа партия ГЕРБ прави реални реформи. Нека да се върнем на това какво беше след тяхното управление. Това страхове ли са? Това са реалности”, заяви Цветанов във връзка с твърдението на Румен Радев, че от ГЕРБ си играят със страховете на хората.

По думите му премиерът е бил много ясен, че от ГЕРБ ще напуснат управлението, ако не спечелят президентските избори на втори тур. „В политиката трябва да имаш и морал. Той го заяви много ясно и категорично вчера”, посочи още Цветанов. Според него най-големите победители от първия тур на изборите са патриотите и Веселин Марешки, тъй като те са постигнали сериозни резултати. „Разговаряме с Каракачанов и с Валери Симеонов, но в чисто работен вариант за това, което трябва да се случи тази седмица и те действително са хората, които могат дадат своите послания”, отбеляза Цветанов. По думите му от изказванията в изборната нощ и от днешния ден е станало ясно, че нито патриотите, нито Марешки ще подкрепят Радев. „От там нататък избирателите са тези, които трябва да направят своя избор. Убеден съм, че всеки едни ще си направи равносметка”, посочи той.

„Реформаторите дадоха ясна подкрепа. Всяко едно изказване от тук нататък от хора, които искат страната да се движи в единствения възможен път – европейския, могат да бъдат подкрепяни и толерирани”, допълни още Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ е имала загуби на първи тур на местни структури, но втори е успявала да спечели. „Вече имаме двама кандидати, които отиват на балотаж. Трябва да направим нашите послания към всички българи много ясни. В момента избирателите трябва да си направят като извод какво ще се случи след балотажа”, каза още той.