Даниел Вълчев: Да му е честит новият проект на Бай Радан

За мен г-жа Цачева е много стабилен човек, каза той

"Казахме, че гледаме на резултата на РБ като на вот на доверие. Хората казаха, че се справяме. Мисля, че постигнахме някакъв добър резултат. Марешки взе вотът на Бареков - тези неща се повтарят в българския политически живот", каза Даниел Вълчев от ДБГ по БНТ.

"За мен г-жа Цачева е много стабилен човек, подценен в българската политика. Аз не съм от хората, които чертаят апокалиптични картини – че България ще излезе от НАТО, но мисля, че когато сме казали, че сме част от ЕНП – тук не е въпросът дали харесваш или не харесваш. Нейната кампания си е нормална кампания. На втория тур подкрепяме г-жа Цачева, нека го кажа ясно", допълни Вълчев.

"РБ сме част от управлението, от отбора – какво има толкова да ни дават бонус. Президентските избори са до голяма степен мажоритарни и биха показали има ли някакви нови нагласи. Мисля, че най-голямата грешка на ГЕРБ е, че показаха липса на предвидимост в техните решения. Когато изваждаш някого, който трябва да оглави нацията, не може да го направиш в 12 без 5. Много неща не знаят хората за Цачева. Те не я познават", отбеляза Вълчев.

"Да му е честит новият проект на Бай Радан. Според мен бъдещето на РБ е следното – трябва да решим ясно в какъв състав вървим напред. Ако на някой не му харесва този влак – да слезе на следващата гара. Това е мъжката позиция. Ако сме сгрешили в позицията си – това е въпрос на дискусия. Един сериозен политик (Иван Костов) днес правилно каза, че ако държавата не си беше затваряла очите пред картела за горива, може би нямаше да го има Марешки", каза още Даниел Вълчев.