Откриват „Дните на младото вино“ с благотворителна кауза за деца

 „Дните на младото вино“, с които традиционно стартира Дефиле на младото вино, тази година ще бъдат открити официално в Дома на етносите в Пловдив на 21 ноември с благотворителна изложба, средствата от която ще бъдат дарени на 6-месечната Александра, 4-годишния Емо и 15-годишната Саня,  чиито лечения първоначално са били одобрени от Център “Фонда за лечение на деца”, но на по-късен етап тази година получават отказ от екпертна комисия към фонда.
 Кампаниите за спасяване на децата са актуални, а събирането на средства се подпомага от Български дарителски Форум и всеки може да следи актуалната информация на специалните страници във фейсбук, както и на сайта www.dmsbg.com , потвърди директорът на форума Красимира Величкова.
Картините, които ще бъдат изложени в Дома на етносите, са от първия международен пленер по живопис и поезия „МИЛ“, който се проведе през лятото във Винарска изба “Вила Юстина”. Посланието е за повече доброта и хуманно отношение. Всеки, който иска да бъде съпричастен с каузата, може да получи повече информация  за благотворителната изложба от Винарска изба “Вила Юстина”,  от Български дарителски форум или от линковете посочени по-долу. 4-годишният Емо е със „Сарком на Юинг” и трябва да премине през 4 курса химиотерапия, 15-годишната Саня е на хемодиализа и се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, а малката Алекс е с родена деформация и трябва да й бъде направена операция на крачето в бебешка възраст, за да не остане инвалид. 
Изложбата “Бъди МИЛ” ще бъде открита от 18.00 ч. на 21 ноември в Дома на етносите в Пловдив (бул.”Цар Борис III Обединител” 79). Специалният коктейл  за колекционери и дарители е от 19.00 ч. 
Изложбата ще остане отворена за посетители всеки ден от 11 до 17ч. през цялата седмица на Дефиле на младото вино  до 27 ноември.