Георги Кадиев опита да контролира изборния процес в "Младост"

Срещу депутата е подаден писмен сигнал в ОИК

Писмен сигнал срещу депутата Георги Кадиев е постъпил в Общинската избирателна комисия в столичния район "Младост". Подателят на жалбата посочва, че Кадиев се опитвал да контролира изборния процес в секциите там, съобщава БНР.

Над 28 процента е избирателната активност към този момент.  

Жителите на района гласуват спокойно и без напрежение. 

Близо 89 000 жители на "Младост" избират кмет на втори тур. Миналата неделя избирателната активност беше 58 процента.  

Междувременно от пресцентъра на ПП ГЕРБ съобщиха, че ПП ГЕРБ-София е подала жалба до РИК-23 София и до ОИК София за присъствие на Георги Кадиев в СИК-ове в район „Младост“. 

„С настоящия сигнал Ви информирам относно присъствие на Георги Кадиев – независим народен представител в 43-то Народно събрание без да има това право в СИК 78 и 79 на територията на район „Младост“. Същият е присъствал в изборните помещения на посочените СИК, като е задавал въпроси на членовете на комисията относно избирателната активност и хода на изборния процес. В чл.232 ИК са изброени изчерпателно категориите лица, които имат право да присъстват в изборното помещение, като Кадиев не е оправомощено за това лице.   

Молим  на основание чл. 72, ал. 1, т.1, 2 и 20 във връзка с чл.232 от Изборния кодекс да бъде извършена проверка във връзка с изложените обстоятелства и съответно предприети необходимите действия за преустановяване на посоченото нарушение на Изборния кодекс и санкциониране на нарушителя“, се казва в сигнала.