Разглеждат смяната на директора на КОЦ-Пловдив

Следващата седмица Пловдивският общински съвет ще разгледа предложение за смяна на директора на Комплексен онкологичен център-Пловдив д-р Красимир Вальов. Това съобщи днес кметът на града Иван Тотев.
Той допълни, че към мотивите ще бъде приложен и окончателния одитния доклад на Министерството на здравеопазването за проверките в здравното заведение.
Припомняме, че в медиите бяха изнесени поредица от случаи, че в болницата са извършени операции с отстраняване на органи с цел усвояване на скъпоплатени клинични пътеки от НЗОК.
Това наложи намесата на здравния министър Петър Москов. Той издаде е издадал заповед за отнемане на правата на патолога д-р Петко Маслев да упражнява медицинска професия в България за период от две години.
Разглеждането на смяната е отговор на изплатеното от министър Москов  писмо до кмета на Пловдив Иван Тотев и до председателя на Общинския съвет в града с настояване в най-кратки срокове да предприемат действия за привеждане на дейността на лечебното заведение в съответствие с добрата медицинска практика. Според Москов трябва да и промяна в ръководството на лечебното заведение и начина на управление.
Депозираната обаче днес оставка на правителството крие и много въпросителни, не е тайна, че д-р Вальов беше назначен за директор на КОЦ-Пловдив със съгласието на кмета Иван Тотев.