СДВР в готовност за митингите днес

На сборното за двете шествия място ще бъдат изградени филтровъчни пунктове

Ръководството на  Столичната дирекция на вътрешните работи предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на две протестни шествия, заявени за днес. Според предварителния план на организаторите им началото е от 18.00 часа със сборен пункт пл. „Света Неделя” пред храм паметника „Света Неделя” и маршрут на придвижване по бул. „Княгиня Мария Луиза” до пл. „Лъвов мост”. Организаторите на едно от шествията, което ще продължи до 22.00 часа, са заявили и обратен маршрут  по бул. „Княгиня Мария Луиза”, наляво по бул. „Цар Освободител” до пл.  „Народно събрание”, съобщават от пресцентърът на МВР.
На сборното за двете шествия  място ще бъдат изградени филтровъчни пунктове, на които полицейски служители ще извършват проверка за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки/. Няма да бъдат допускани хора във видимо нетрезво състояние.
Столичните полицаи имат готовност при необходимост поетапно да затварят временно платното за движение по протежение на шествията.
Призоваваме гражданите за търпение и толерантност при евентуално създадено за тях неудобство.

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движение във връзка с предстоящи утре шествия- протести