Пловдив се включва в европейската Нощ на театрите

Пловдив и още 15 български градове се включват в европейската платформа „Нощ на театрите”. Градът под тепетата  се превръща в "сцена", за няколко часа животът ще придобие други измерения и ще насити с особен артистичен смисъл. „Нощ на театрите“ е едно специално време-и-пространство, което излиза извън стандартните рамки, прекрачва своите собствени правила и въвлича във и чрез себе си хиляди почитатели и зрители.
От 18:00 часа вратите на Театър "Хенд" ще бъдат отворени за посетители без вход. 
В 19:00 часа е камерната зала на Драматичен театър- Пловдив ще бъде постановката "Няма ток за електрическия стол“.  Билетите са на цена от 10.00 лв. „Няма ток за електрическия стол” поставя в катастрофична ситуация двама мъже – екзекутор и осъден. В ролите са Калин Врачански и Красимир Доков. Те не знаят какво се случва зад стените на камерата за изпълнение на смъртни присъди. 
"Няма ток за електрическия стол" е драматургичен дебют на писателя Александър Секулов. За режисьора Лилия Абаджиева - първа постановка по съвременен български драматургичен текст.
В 19:30 в театър „Хенд“ може да се види безплатно "Дон Кихот и Санчо Панса или нелепите приключения на Дончо Манчев и Станчо Панчев"
От 21:00 е “WTF” – Stand up comedy със Иво Игнатов – Кени също в Театър "Хенд"