Център за стари хора изграждат в село Ломница

Това е намерение на частен инвеститор

В добричкото село Ломница ще бъде изграден Център за настаняване от семеен тип на възрастни хора. Намерението на частен инвеститор е да ползва сградата на бившата детска градина в селото, която бе закрита тази есен заради недостиг на деца, съобщават от община Добричка, цитирана от БТА.
Едноетажното здание разполага с над 300 квадратни метра площ,а дворът надхвърля седем декара. Центърът ще развива дейности и ще предоставя услуги за хора от третата възраст.
Общинският съвет трябва да реши на предстоящото си заседание да включи бившата детска градина в Програмата за управление и разпореждане с общински имоти, за да предостави сградата под наем за срок от десет години чрез публичен търг.
Това е вторият проект за изграждане на център за стари хора в общината. В село Овчарово подобна институция също ще предоставя грижи, близки до семейната среда. Общинският съвет вече реши за нуждите на старите хора да бъде преобразувана сградата на закрития Дом за деца, лишени от родителски грижи, в село Овчарово.