Н. Ненчев: Аз съм се придържал към българския интерес

Военният министър в оставка Николай Ненчев вече е с обвинение заради договора с Полша за ремонт на самолетите МиГ-29.

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев беше извикан в следствието в 10 сутринта. Освен това днес се очаква да продължат и разпитите на министри в оставка заради бартера с ваксините за Турция. Прокуратурата мотивира това с факта, че решението за размяната е взето от Министерския съвет - неприсъствено, с подпис. Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев престоя по-малко от час в Столичното следствие. Той беше обвинен за престъпления по служба.

Ненчев и адвокатът му - Радан Кънев, обясниха, че става въпрос за сключения с Полша договор за ремонт на самолетите МиГ-29.

Ненчев каза, че не е притеснен и допълни, че е с мярка за неотклонение "подписка". Радан Кънев обясни, че все още прокуратурата не им е предоставила материалите по разследването.

Връчиха ми обвинение, което не ме безпокои. Убеден съм във всичко, което съм правил през тези години, коментира Николай Ненчев - министър на отбраната в оставка. Странно ми е, тъй като обвинението е, че съм нарушил интересите на чуждата фирма "Миг-29". Натискът върху мен беше огромен за това, че съм се придържал към българския интерес и към интереса на нашите коалиционни партньори.

Обвинението е за нанесени вреди на руската компания. Но никакви доказателства не са предявени днес, коментира Радан Кънев, адвокат на Николай Ненчев.