Инински: Три европейски титли! Тези момичета пишат история!

Това е триумф за целия за целия български народ и цялата боксова общественост!

Президентът на Българската федерация по бокс - Красимир Инински бе повече от щастлив и не скри задоволството си от успехите на жените ни, в днешния ден от Европейското първенство в София.

Севда Асенова, Станимира Петрова и Деница Елисеева донесоха титли на страната ни.

"Благодаря на момичетата, които постигнаха този невероятен успех - 3 европейски титли! Това е триумф за целия български народ и цялата боксова общественост. Те пишат история.

Не мога да кажа кой финал изживях най-тежко, защото аз никога не деля състезателите било то мъже или жени. Преживявах срещите на всяка една, защото исках да се реализират, да стигнат до титлите. А те го направиха по категоричен и великолепен начин, за което им благодаря още веднъж", каза Инински в интервю за Sportal.bg.

"Всички съпернички бяха титулувани, но нашите показаха класа и добра подготовка и още веднъж се видя, че вървим в провилната посока като работа. Смятам, че най-голямата разлика бе в това, че нашите момичета показаха, че имат огромни сърца за бокса.

Искам да благодаря на министъра на спорта Красен Кралев за подкрепата и на всички от треньорския щаб и хората около тях, които също имат заслуга за този невероятен успех на женския ни бокс", коментира президентът на федерацията ни.