Започва масов ремонт и строежи на нови детски градини в Пловдив

За следващата година с бюджетни средства на Община Пловдив се планира изграждането и разширението на няколко детски градини. Предстои сградата на ЦДГ „Каменица“ да бъде съборена и да бъде изградена нова с по-голям двор. Детското заведение ще приюти 8 групи или това са около 200 деца. Докато траят строителните работи, децата ще бъдат временно пренастанени в подблоковите групи на ЦДГ „Чайка“.
"В момента подготвяме подробния устройствен план за имот, където ще бъде изградена напълно нова детска градина също за 8 групи, която ще се намира на булевард „Александър Стамболийски“, до Диспансера. Новото детско заведение ще обслужва район „Южен“ и по-конкретно кварталите „Остромила“, „Беломорски“. Ще работим по типов проект на детските градини „Червената шапчица“, „Котаракът в чизми“, „Мир“, каза кметът Тотев.
Още следващата седмица ще бъде направена първа копка на ЦДГ „Ралица“ в кв. „Коматево“, за която има осигурено финансиране за 1,2 милиона лева за общо 4 групи.
"В района на „Каменица“ планираме разширяване на детска ясла „Веселушка“ с две групи на стойност 600 000 лева, за която вече има проект на районната администрация. В района на кв. „Гладно поле“ планираме изграждане на детска градина „Арлекино“ чрез кандидатстване по оперативна програма „Региони в растеж“ и която ще представлява филиал на ЦДГ „Чайка“", допълни кметът.
Общо средствата, които ще трябва да бъдат отделени от бюджета на Пловдив за детски градини и ясли, са около 10 милиона лева.