Новият календар на „Пирели“ отново удивлява (видео)

„Без фотошоп“ е мотото на фотографа Питър Линдберг тази година

Новото издание на традиционния годишен календар на "Пирели" изнадва и тази година с новаторство. Никол Кидман, Хелън Мирън, Джулиан Мур, Шарлот Рамплинг и още много млади и не толкова млади актриси са моделите в новия календар на "Пирели", заснет от известния немски фотограф Питър Линдберг.

След като миналата година смени разголените модели с облечени музиканти, писателки, художнички и други интелектуалци от женски пол, тазгодишното мото на "Пирели" е "без фотошоп".

"Исках да покажа жените по различен начин. Затова помолих актрисите, които винаги са играли важна роля в живота ми, да ми дадат да надникна в интимния им свят. Като художник чувствам отговорността да освободя жената от идеала за вечна младост и перфектен външен вид. Той е непостижим", каза фотографът на представянето днес.

Сред моделите в 44-ото издание на календара са Джесика Частейн, Пенелопе Круз, Руни Мара, Лупита Ньонг'о, Шарлот Рамплинг, Леа Сейду, Ума Търман, Алисия Викандер, Кейт Уинслет, Робин Райт и китайската актриса Жанг Зии. "Специален гост" на страниците е и професорът по политология от Московския държавен университет Анастасия Игнатова.