Кобрата отказа "Нигерийския кошмар" Самюъл Питър!

Противникът на Кубрат Пулев не издържа

Кубрат Пулев се справи със Самюъл Питър – Нигерийския кошмар пред над 10 000 екзалтирани хиляди зрители в зала "Арена Армеец"! Тъмнокожият боец изкара само три рунда и се отказа, тъй като доминацията на българина беше осезаема.

Кобрата си тръгва с интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA), но и с възможността да бъде официален претендент за пояса на друга организация – Международната боксова федерация (IBF), където сега номер 1 е Антъни Джошуа.

"Огромна публика. Благодаря на всеки един от вас", бяха първите думи на Кобрата след победата. "Противникът ми беше силен и опасен, но аз съм сто пъти по-опасен от него. Правя всичко заради българите. Заради това се случва и в България това нещо. Ние сме велик народ, с голяма история", каза Пулев. 

"Моят противник не можа да издържи на хубавите ми удари, защото усети, че ще бъде нокаутиран. Но не беше за подценяване", отбеляза победителят.

"Ако има мач за световна титла, ще настоявам да се проведе в България. Защото виждате, че с тези хора, аз съм един човек с неизчерпаема енергия. Мога да играя навсякъде по света, но България си е България", завърши Кубрат Пулев.

Красен Кралев: Големите битки на Кубрат тепърва предстоят

"Голям българин е! Благодарих му за победата, с която зарадва целия народ. Благодарих му и за това, че организира това шоу. Хората от дълго време искаха да го видят в акция на наша земя и се получи прекрасен мач, прекрасно шоу. Разбира се, противникът днес не беше на неговото ниво, но мисля, че тепърва ще бъдем зарадвани с още много срещи на Кобрата в България", каза министърът на спорта Красен Кралев минути след победата.

"Цялата спортна общественост винаги ще подкрепя българските спортисти. Особено Кубрат, той е патриот, прави го всичко от любов към хората, винаги има специфичен български акцент. Представянето му беше уникално днес - българската носия, гайдите... Той заслужава огромен респект. Заслужава да бъде подкрепян във всяко нещо, което прави. Той сам каза, че го крепи любовта на българите. Всеки роден спортист има нужда да бъде зареден от такава атмосфера, от любовта на публиката. Аз мисля, че големите битки на Кубрат тепърва предстоят", допълни спортният министър.