Кубрат Пулев: Оставете думите, гледайте делата

Българите да помислят за стабилността в държавата

Трябва да мислим за България, а не какво точно е казал премиерът, когато може би е бил изнервен или уморен.

„Всеки път, когато сме си говорили, аз съм му казвал всичко в очите, защото смятам, че това е начинът, ако иска да не се самозалъгва. Поради тази причина винаги съм бил искрен. Затова смятам, че не е било необходимо да го казва. Аз не искам никого да защитавам, а да бъда обективен и от тази гледна точка разбирам премиера. Защото знам, че когато човек е уморен, не обмисля нещата добре.

Знам го от личен опит, от себе си. Давал съм интервюта, които след това не искам да гледам, защото изглеждам разсеян, но така е когато човек е пренатоварен. И друго – когато се дават импулсивни отговори, стават и такива неща. Но по-важното е, че хората не трябва да се хващат за такива изказвания, не трябва да бъдат толкова дребнави.

Българите да помислят за себе си, за работата си, за спокойствието и стабилността в държавата. Премиерът греши, грешал е и ще греши, защото е човек, той не е Бог. Всички грешим и ще продължаваме да грешим. Нека си представим, че България е един огромен завод. Ако този завод се ръководи от много различни места и по различни начини, управлението му става като орел, рак и щука. С две думи – нищо няма да се получи. Аз не искам да хваля управлението, но ви казвам, че в ГЕРБ съм видял хора, които искат да направят много за България и са най-близко до истината, до вярната и успешна формула за развитие на държавата. Те са най-близко до това, което трябва да се случва в България. И аз съм готов, ако има някой да излезе срещу мен и да критикува, с часове мога да му отговарям. Аз съм свикнал да казвам нещата такива каквито са. Спорил съм с приятели по какви ли не теми в тази насока. Спорил съм и с доктори, които са много начетени, спорил съм и с прокурори, и със съдии и ми прави впечатление, че хората са дребнави, гледат кой какво бил казал, какво бил мислил, какъв бил преди, от къде бил тръгнал, но не и какво е направил. Не гледат цялостно на на ситуацията. Затова ви казвам аз лично оценявам това, което са направили, постигнали и целите, които имат за развитие на страната. Но истината е, че хората обичат само да критикуват. ГЕРБ със сигурност не са идеални, но кажете, каква е тяхната алтернатива. Защо не казват: „Тези не стават, ще гласуваме за…“ Но няма за кого – не казват за кого, а само казват: „Няма за кого да гласуваме“. А България трябва да излезе от блатото.

И ГЕРБ показаха, че искат това да стане и не само на думи. Когато имаше Тройна коалиция, година и половина друг кабинет, служебни правителства, аз се бях отчаял. А аз внимателно следя политическата работа, интересувам се и знам какво се случва във всеки един момент в родината ни. Тези управления ни върнаха години назад, фалираха банка, много хора изгоряха с много пари за което пак виновни няма. Европа ни обърна гръб. Затова българите трябва да се събудят и да мислят, не да се хващат за дреболии. Пак казвам, всички сме хора и всички грешим. А и в случая грешката е незначителна.“

Това заявява европейският шампион по бокс Кубрат Пулев пред „Стандарт“ в отговор на въпроса – Сгреши ли премиерът Бойко Борисов като обвърза резултатите от президентските избори с управлението на страната, казвайки, че ще подаде оставка при загуба?