Красен Кралев: Положихме основите за мащабна реформа в спорта

„Мисля, че за всеки мач ще е така пълен стадионът от тук нататък, още повече, че дълги години в Г. Оряховица е нямало такъв футбол. Сега хората заслужават да се радват на отбора си“, това каза пред журналисти в железничарския град министърът на спорта Красен Кралев, минути след края на срещата между новобранците в елитната ни футболна група „Локомотив“ и ЦСКА – София, който завърши 0:0.

На въпрос за какво на правителството в оставка не е достигнало времето в областта на спорта, Красен Кралев обясни: „Когато планираш дейност е за период от 4 години мандат. Не сме свършили много от заплануваното, но важното е, че направихме много сериозна заявка и положихме основите за една мащабна реформа в спорта“.

Министърът в оставка припомни за сериозните инвестиции, направени в спортна инфраструктура - над 22 обекта в 15 общини, както и още девет, които се строят в момента и са все мащабни като Арена Бургас. Започнат е ремонт на базата в Белмекен, на зала „Фестивална“ в София, реконструират се стадиони в Русе и Варна, които ще са готови до месец-два. Много инвестиции в спортни училища също са направени от правителството.

В спорта трябва много сериозна работа, категоричен е министър Кралев, по чиито думи дълги години нещата не са се получавали така, както трябва. Трябва да се коригират много неща, за да върнем спортната слава на България, според Красен Кралев. „Дано хората напролет ни повярват и ни дадат възможност да довършим работата си“, каза министърът в оставка, визирайки предстоящите предсрочни избори.

Той изрази съжаление, че времето на това Народно събрание не е стигнало за приемането на новия Закон за физическото възпитание и спорта, на чиято основа да легне желаната реформа в българския спорт.