Наградиха най-добрите на Спортното училище (видео)

За първи път бе връчена и Наградата на директора на Спортното училище за най-активно участие в тренировъчния и учебен процес

Най-добрите спортисти на Училището за шампиони в Добрич бяха наградени днес преди обед. Тържеството започна с посрещане на знамето на училището и автентично изпълнение на училищния химн от трио състезателки. След като бяха прочетени поздравителни адреси от името на Областния управител и кмета на Добрич, думата взе директорът Николай Дяков, който отчете 102 медала от международни и републикански първенства, сред тях 2 златни медала от СП за бореца Панайот Димитров, златен медал от ЕП по вд.тежести за Даяна Димитрова и бронзов за Йордан Атанасов. И още 25 златни, 23 сребърни и 50 бронзови медала от държавни първенства и други 75 медала от турнирни и други изяви. Продължаваме да спазваме нашия девиз- „Всеки ученик с медал”, заяви директорът. Преди награждаването на най-заслужилите бяха раздадени множество поощрителни награди за спортисти, които не са успели да се класират сред десетте най-добри.
За откритие на годината бе обявена състезателката по борба Борчин Мехмед. Специална награда за най-атрактивен отбор взеха гимнастичките от отбора по худ.гимнастика с треньор Йовка Няголова.
За първи път бе връчена и Наградата на директора на Спортното училище за най-активно участие в тренировъчния и учебен процес. Завоюваха я състезателите по борба от СК „Добруджански юнак” с треньор Петър Петров.
За спортист №1 бе обявена европейската шампионка Даяна Димитрова с треньор Божидар Божилов. Второто място зае световният шампион за кадети с увреден слух Панайот Димитров-борба с треньор Петър Петров и на трето място се класира колоездачът Янис Маринов, републикански първенец на писта и победител в Черноморската лига с треньор Радил Радилов.
Десетката се допълва от:
4. Йордан Атанасов – вд.тежести
5.Михаил Нейчев и Красимир Крайчев – хандбал
6.Виктория Трайкова и Кольо Демиров – бокс
7.Братята Димитър и Ангел Янкови – вд.тежести
8.Йовчо Георгиев и Християн Димитров-борба
9.Цветомир Бончев-колоездене
10. Денис Атанасов – л.атлетика
При отборите първото място е  КК „Добрич 1905”, втори са БК „Добруджа”, а трети ХК „Добруджа”

Източник: ИА Добруджа

Видео: Добруджа ТВ