Наградиха пловдивски полицаи, проявили храброст с бежанците в Харманли

Служителите са отличени за добросъвестно изпълнение на служебните задължения

Главният секретар на МВР връчи поздравителни адреси на 78 полицейски служители от Пловдив, участвали в овладяване на ситуацията в бежанския център в Харманли. Служителите са отличени за добросъвестно изпълнение на служебните задължения по опазване на обществения ред.
"Поздравявам ви за проявената храброст, висок професионализъм и себеотрицание при възстановяване на реда в Регистрационно-приемателния център в Харманли, недопускане на груби нарушения и ескалиране напрежението в центъра и града".
С тези думи на благодарност главният секретар на МВР гл.комисар Георги Костов се обърна към служителите от областната дирекция и зоналното жандармерийск звено. Той оцени действията им като изключително адекватно и съобразно законовите им правомощия.
Главният секретар на МВР лично връчи на 22-ма служители на сектор "Специализирани полицейски сили" при ОДМВР и 56-ма служители от Зоналното жандармерийски звено поздравителни адреси от името на професионалното и политическо ръководство.
Служителите са отличени за добросъвестно изпълнение на служебните задължения по опазване на обществения ред в Харманли на 24 срещу 25 ноември т.г.